Zilnic, ziarele anunţă restructurări ale unor companii. Zilnic, mii de vieţi sînt afectate de aceste schimbări. Însă cei mai mulţi manageri şi angajaţi nu dispun de experienţa necesară pentru a parcurge în mod eficient aceste perioade de tranziţie. În Managementul tranziţiei, William Bridges oferă o imagine clară a efectului pe care îl au schimbările asupra oamenilor şi a impactului pe care îl pot avea nişte angajaţi aflaţi în tranziţie asupra unei organizaţii, indicînd şi metode pentru atenuarea suferinţei şi a perturbărilor provocate de schimbări.
Adresîndu-se managerilor şi angajaţilor din firmele în care schimbările sînt necesare pentru revitalizarea şi cresterea performanţelor, Managementul tranziţiei subliniază faptul că oamenii sînt cei care trebuie să implementeze schimbarea. Cartea nu vorbeşte numai despre ceea ce trebuie făcut, ci şi despre cum trebuie făcut, dînd managerilor sfaturi practice pentru a-şi aduce angajaţii „pe linia de plutire”. Înarmaţi cu aceste noi cunoştinţe, managerii vor privi cu alţi ochi viitoarele schimbări şi – în loc să se simtă anxioşi şi disperaţi – vor putea, mai degrabă, să caute oportunităţile.
Toată lumea vorbeşte despre „administrarea schimbărilor” şi despre „rezistenţa la schimbare”, însă Bridges este primul care vorbeşte despre ceea ce se întîmplă în minţile oamenilor aflaţi în situaţia de a face funcţionale aceste schimbări. El este primul care abordează impactul emoţional pe care îl au schimbările, oferind reperele necesare pentru a evita ruinarea unei întregi organizaţii.
Leave a Reply