La finalul salonului internațional de carte Bookfest, reprezentanţii marilor edituri au transmis topul titlurilor căutate, apreciind participarea la ediţia din acest an a Bookfest, sub raportul vânzărilor, drept similară, sau chiar puţin mai bună faţă de cea din 2012, informează Agerpres.
La Humanitas, pe primele locuri într-un top trei al vânzărilor s-au situat volumele: De ce este România altfel? şi Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine, aparţinând istoricului Lucian Boia şi
O istorie ilustrată a românilor de Neagu Djuvara. Din cauza unor motive de sănătate, seniorul Neagu Djuvara nu a putut participa la această ediție, dar a transmis un mesaj tuturor celor care l-au așteptat la standul editurii Humanitas pentru o sesiune de autografe.
Pentru Humanitas Fiction, cea mai vândută carte a fost Caietul Mayiei de Isabele Allende, Cele şapte vieţi ale lui Felix K., o poveste despre România interbelică, de Jan Koneffke (foto), iar la Humanitas Multimedia în topul preferinţelor publicului s-au situat: De ce este România altfel? de Lucian Boia, Despre seducţie de Gabriel Liiceanu, şi Tunelul de Ernesto Sabato, în lectura lui Răzvan Vasilescu. Humanitas Multimedia a anniversat la ceastă ediție Bookfest zece ani de existență.
La Editura RAO, cititorii au ales Cei dintâi vor fi cei din urmă de Larry Watts, Şantajul de John Grisham şi Ars Analitica de George Cristian Maior.
Corint a înregistrat vânzări record – peste 1 000 de exemplare din cartea Suleyman Magnificul şi Sultana Hurem de Erhan Afyoncu, Sissi. Împărăteasa Austriei de Jean des Cars şi Eu haios? O poveste din generală.
Editura Adevărul Holding a anunțat pe site-ul Adevărul că cele mai vândute titluri au fost Roxelana şi Soliman de Vintilă Corbul şi Eugen Gurada, Colecţia Jane Austen și Război şi pace de Lev Tolstoi.
La Paralela 45, au fost căutate volumele: Linişte. Puterea introvertiţilor într-o lume asurzitoare de Susan Cain, Prietenii din povestea literaturii de Ion Bogdan Lefter, Kant – Viaţa şi opera de Ernst Cassirer şi Fotoliul verde. Antologie de poezie 1971-1995 de George Almosnino.
Cititorii Curtea Veche Publishing au preferat
Monarhiile secolului XXI de Sandra Gătejeanu Gheorghe şi Ioan-Luca Vlad, cărţile din Colecţia Copilăriei şi romanul Turnul de Uwe Tellkamp.
Nemira a vândut 180 000 de cărţi, înregistrând o scădere cu 15% faţă de anul trecut, pe primul loc situându-se lucrarea Mistici din Carpaţi de Vasile Andru (1 110 de volume vândute), urmat de Sub Dom de Stephen King (630) şi de Jung îndrăgostit de suflet de Lavinia Bârlădeanu (540).
În topul Polirom s-au situat Mai români decât românii. De ce se îndrăgostesc străinii de Români de Sanda Pralong, Iacob se hotărăşte să iubească de Cătălin Dorian Florescu şi Provizorat de Gabriela Adameşteanu, Nord-Vest de Zadie Smith şi Onoare de Elif Shafak. La Cartea Românească, cititorii au preferat Kinderland de Liliana Corobca, Memorii în bocanci de Călin Hentea, şi
O telenovelă socialistă de Doru Pop.
Printre cele mai bine vândute colecţii ale Editurii Litera se numără Mari interpreţi de folclor, colecţie tezaur realizată de Marioara Murărescu, volumul I, Maria Lătăreţu, înregistrând peste 350 exemplare vândute. Tamara Buciuceanu. O viaţă închinată scenei de Bogdana Darie a numărat peste 300 de exemplare vândute, foarte căutată fiind şi colecţia Bestseller, prin titlul Furtuna războiului, de Andrew Roberts. Interesul pentru cărţile practice reiese din numeroasele achiziţii ale volumului Ghidul câinelui fericit de Cesar Millan, iar cartea Secretele creierului uman de Sam Wang şi Sandra Aamodt, „a aşezat colecţia IQ230 la loc de cinste“, scrie Agerpres. Nici literatura nu a fost ocolită de vizitatorii Bookfest-ului, Atracţia de Sylvia Day fiind cea mai cumpărată carte de ficţiune.
Volumul Între acte de Radu Beligan, publicat la editura Allfa si lansat la standul ALL, a fost, de asemenea, una dintre cele mai vândute cărți la această ediție a salonului.
Foarte căutate au fost şi cărţile pentru copii, Litera Mică fiind universul magic al copilăriei în perioada târgului de carte Bookfest, seriile Disney English şi Disney AudioBook fascinându-i pe cei mici şi înregistrând peste 500 exemplare vândute.
Bookfest s-a desfăşurat timp de cinci zile (29 mai – 2 iunie 2013), reunind peste 200 de expozanţi, pe o suprafaţă de 10000 de metri pătraţi, și peste 300 de evenimente: lansări de carte, sesiuni de lectură şi autografe, întâlniri cu personalităţi ale lumii literare şi artistice, dar şi politice, concerte, proiecţii cinematografice, reprezentaţii de teatru pentru copii, workshop-uri de fotografie, scriere creativă şi live-drawing, dezbateri profesionale. Sursa: Agerpres
Leave a Reply