Fiecare capitol din Superfreakonomics porneşte de la întrebări din cele mai neaşteptate, precum: Ce e mai periculos, să conduci în stare de ebrietate sau să mergi pe jos, beat fiind? Putem salva planeta mâncând carne de cangur? Ce se întâmplă dacă doctorii nu se spală pe mâini?
Frivole şi uşor amuzante în aparenţă, acestea sunt doar câteva dintre întrebările-cheie din Superfreakonomics, iar marele pariu al cărţii este să demostreze că ele sunt cât se poate de serioase.
Pentru Dubner şi Levitt, economia nu este doar o disciplină care se studiază în universităţi, nici simplă explicaţie matematică. Economia este pentru ei una dintre dimensiunile lumii în care trăim zi de zi şi din acest motiv au optat pentru „freakonomie”, adică pentru reabilitarea banalului prin apelul la bizarerii statistice şi logice. Pentru că „(super)freakonomia” nu e altceva decât rezultatul acestui amestec de rigoare ştiinţifică şi curiozitate lipsită de prejudecăţi, care face ca interpretările economice din această carte să fie şi relevante, şi pasionante.
Adauga in cosul de cumparaturi.
Leave a Reply