- aparitie:2008
- autor:Aldrich, Robert
- editura:All
- nr:320
- Povesteapovestii:Captivanta lucrare de faţă, utilizand in mod fructuos cele mai noi cercetări intreprinse in domeniu, pe intreg mapamondul, şi fiind viu ilustrată cu imagini provenite dintr-o largă gamă de surse, oferă o poveste plină de conflicte, cruzime, eroism, explorări temerare şi extraordinare mărturii de rezistenţă. Dar ne arată, in egală măsură, cum hărţile explorărilor, cronologiile cuceririlor, multitudinea de consemnări ale exploratorilor, coloniştilor şi administratorilor, bilanţurile comerciale şi toate celelalte elemente care au constituit Epoca Imperiilor joacă un rol esenţial in explicarea civilizaţiei globale de astăzi.
- titlu:Epoca imperiilor
- views:22
Vreme de mai bine de cinci sute de ani, de la Renaştere şi pană la lumea postbelică, imperiile au reprezentat, intr-o formă sau alta, o trăsătură constantă a climatului politic. Chiar şi astăzi, ele evocă o serie intreagă de figuri pline de vigoare, precum Stanley, Livingstone şi alte personalităţi ale colonialismului; ne amintesc de conchistadorii spanioli sau de uimitoarea extindere a imperiului comercial olandez. Pentru unele ţări, ca Germania şi Italia, visele unor imperii peste mări au fost efemere; pentru altele, ca Statele Unite şi Uniunea Sovietică, activitatea imperialistă a existat dar n-a fost niciodată acceptată ca politică oficială de stat; in acelaşi timp, dispariţia statelor Austro-Ungar şi Otoman a umbrit, in parte, unele dintre dimensiunile imperiale ale acestor entităţi dispărute. La numai cateva generaţii după colapsul definitiv al majorităţii imperiilor europene, subiectul reprezintă incă una dintre problemele „arzătoare” ale istoriei.
Adauga in cosul de cumparaturi.
L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.
Leave a Reply