Alexandru Schalli, un presupus moştenitor al clădirii din strada Ion Mincu nr. 11, a sechestrat în urmă cu aproape două săptămâni bunurile editurii Curtea veche. Pentru că în România regimului Băsescu fiecare trăieşte în legea lui, acesta şi-a angajat o trupă de bătăuşi, după ce Poliţia a ameninţat firma de pază cu ridicarea autorizaţiei, şi a pus lacătul pe uşi. Deşi termenul de judecată este în luna decembrie, el a decis să acţioneze în forţă. În zadar ministrul culturii s-a solidarizat cu reprezentanţii editurii. Organele nu pot interveni, zicând că e o proprietate privată. Justiţia e în vacanţă, iar redactorii în stradă. Pentru că Schalli este deasupra legii, ieri a mai comis un abuz. A încărcat manuscrisele, obiectele, bunurile editurii şi le-a cărat unde naiba ştie.
Înfiinţată în 1998 ca o editură specializată în lucrări din domeniul dezvoltării personale, Curtea Veche a publicat mai întâi cărţi de dezvoltare personală, pentru ca mai apoi să se impună în rândul cititorilor datorită colecţiilor de business, de sănătate şi nutriţie, de terapie de familie, educaţie financiară şi literatură universală.
Editura Curtea Veche deţine exclusivitatea pentru publicarea în România a cărţilor renumitului bucătar britanic Jamie Oliver. Colecţiile Cărţi Cheie, Profit, Practic, Familia la Curtea Veche reunesc autori precum Dale Carnegie, Robert Kiyosaki, Daniel Goleman, Allan şi Barbara Pease, Edward de Bono, ale căror cărţi au fost vândute în sute de mii de exemplare în întreaga lume.
Tot la editura Curtea veche a apărut şi prima carte a lui Orhan Pamuk, tradusă în româneşte. Aici au fost publicate: excelenta carte a istoricului ideilor Rob Riemen, Aristocraţia spiritului, Ghidul dada pentru postumani a lui Andrei Codrescu, volumele multidisciplinarului Basarab Nicolescu.
mesaj pentru nana