Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, pariază pe cartea reformei în administraţie

De ce să scrie numai Ion Iliescu despre „Revoluţie şi reformă”? De la Arad, primarul Gheorghe Falcă, după ce a politizat întreaga administraţie, vine să ne propună o reforma ca la carte, cu depolitizare şi tot tacâmul.  Evenimentul de lansare a avut loc în hala recent construită a Fabricii de Tramvaie Lizeanu – Astra RATB din Bucureşti, locaţie aleasă simbolic pentru a marca evoluţia economiei româneşti din ultimii ani. „Comunitatea locală şi interesele ei trebuie să devină punctele de interes maxim ale autorităţilor“, este principiul de la care porneşte Gheroghe Falcă în prezentarea viziunii sale asupra administraţiei publice. „Cetăţenii nu trebuie să mai intre în contact permanent cu reprezentanţii clasei politice, ci cu profesionişti gata să-şi asume responsabilitatea, într-o ierarhie a meritului. Pentru cetăţeni e descurajant să aibă de-a face cu directori de spital, inspectori şcolari ori directori de regie autonomă numiţi politic. O astfel de iniţiativă de profundă depolitizare va face politicul mai puţin tentant pentru cei neinteresaţi de un angajament de responsabilitate faţă de comunitate”, scrie Gheorghe Falcă. Volumul cuprinde o analiză aprofundată asupra schimbărilor din administraţia publică locală şi centrală, autorul propunând o abordare nouă a politicilor publice, “o viziune nouă asupra tipului de angajament pe care statul şi guvernările trebuie să-l aibă faţă de cetăţeni”.
Odată cu prezentarea volumului “Societatea vie. Proiect România 2020” în Capitală, a fost lansat şi site-ul www.societateavie.ro, unde pot fi găsite un rezumat al principalelor capitole din carte, dar şi un videoclip de prezentare. O nouă lansare va avea loc pe 15 noiembrie, în Arad, la Atrium Mall, la librăria Cărtureşti, de la ora 18.00.

 

Scris de Marius Ghilezan

Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului". A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul". Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *