Lynn Picknett – Cazul Rudolf Hess. Dezertor sau mesager?

Timp de şaizeci de ani, a existat o muşamalizare fără precedent atât din partea britanicilor, cât şi a generaţiilor succesive de istorici în ceea ce priveşte zborul istoric al adjunctului lui Hitler, Rudolf Hess, în Scoţia, din mai 1941. Considerată multă vreme a fi doar încercarea unui nebun de a lua contact cu o facţiune britanică pacifistă inexistentă, cartea dezvăluie faptul că misiunea de pace a lui Hess a fost, de fapt, unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX. Guvernul britanic are toate motivele să ascundă adevărul, pentru că tocmai cu aceştia venise Hess să se întâlnească. Fapt chiar mai şocant, cartea ne dezvăluie că un membru al familiei regale era în centrul acestui grup de pacifişti. Bazându-se pe materiale noi, de la mărturii ale martorilor oculari, la arhive până acum inaccesibile şi surse din spionaj, autorii ridică unele întrebări fundamentale despre istoria secolului XX.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

No Responsesto “Lynn Picknett – Cazul Rudolf Hess. Dezertor sau mesager?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rudolf Hess – dezertor sau mesager? « Razvan Van Firescu - [...] Cartea o puteţi găsi în reţeaua de librării Librarium (Cartea de nisip – Timişoara, Book Corner – Cluj, Avant-Garde…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *