John Fante – Drumul spre Los Angeles

Primul volum al tetralogiei care îl are ca protagonist pe Arturo Bandini, Drumul spre Los Angeles poate fi aşezat pe acel raft de literatura universală, absolut seducător, al marilor debuturi damnate. Născut prematur, în 1933, într-o Americă a tuturor prejudecăţilor, romanul a fost publicat după cincizeci de ani, la scurt timp de la moartea autorului, împunându-l drept una dintre cele mai puternice şi originale voci ale literaturii americane din secolul XX.

Arturo Bandini are douăzeci de ani sş este regele crabilor din golful Los Angeles, pe care nu se sfieşte să-i decimeze la cea mai mică sfidare. Geniu autoproclamat şi, în acelaşi timp, aspirant terorizat de ideea posibilei sale mediocrităţi, el bate la poarta faimei scriitoriceşti mondiale. Este un Holden Caulfield cu ambiţii mai mari şi lecturi mai rafinate. Când Superman de bandă desenată, când supraom nietzschean, Bandini lucrează într-o fabrică de conserve, vorbeşte ca un literat de mare clasă, citeşte filozofi absconsi, se îndrăgosteşte de mirosuri sau de beţe de chibrit lăsate în urma de femei frumoase şi, cel mai important, visează sa schimbe faţa lumii. Ca alter ego al scriitorului John Fante, se poate spune că şi reuşeşte.

Order Drumul spre Los Angeles Preţ @ RON19,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *