Ajuns la vârsta de şaptesprezece ani, Jack London se simţea bărbaut în toată firea. Ce-i drept, era puternic şi îndrăzneţ, iar viaţa de pirat şi cea de apărător al legii în Patrula de Pescuit îl căliseră îndeajuns încât sa fie îndreptăţit să plece în lumea largă. Nu-i lipseau decât banii, dar ăsta era un lucru minor, pentru că oricum nu avusese niciodată prea mulţi. A hotărât să străbată lumea pe un vas de linie şi, deşi nu trecuse niciodată de strâmtoarea Golden Gate, s-a angajat ca marinar cu experienţă pe Sophie Southerland. Era o corabie cu pânze care urma să plece spre Coreea, Japonia şi Siberia, după care să vâneze balene în Oceanul Îngeţat.
Fiind înconjurat numai de marinari încercaţi, London nu voia să le ofere camarazilor prilejul să observe că nu are experienţa pretinsă. De aceea, nu se plîngea niciodată, indiferent ce sarcină primea, era primul pe punte dimineaţa şi ultimul care se băga în hamac seara, la culcare. În timpul unei furtuni puternice, fiind la timonă, a ţinut vasul pe ruta indicată de căpitan şi şi-a câştigat respectul tovarăşilor de drum.
Jack London şi-a petrecut o mare parte din viaţă navigând, a trăit numeroase aventuri pe puntea diferitelor vapoare cu care a călătorit. Multe din aceste aventuri le-a transformat în istorii ai căror eroi au ceva din sufletul autorului, aşa cum este Revolta de pe Elsinore, o poveste de dragoste ce se înfiripă pe un vas la bordul căruia are loc o revoltă.
De acelaşi autor
Patrula de pescuit. Smoke Bellew. (Colecţia Adevărul)
Leave a Reply