Şapte trăsături de caracter ce vă vor îmbunăţi relaţiile cu cei din jur scrisă într-un limbaj simplu, pe înţelesul tuturor. Cred că oamenii obişnuiţi sunt cei care deţin secretul consolidării unei societăţi în care relaţiile cu ceilalţi sunt fundamentale, în care sprijinul acordat semenilor reprezintă un gest natural şi în care copiii cresc respectându-se unii pe alţii şi, da, chiar iubindu-se reciproc. Lucrurile acestea nu sunt utopice. De fapt, ele sunt cât se poate de tangibile, pentru fiecare om în parte.
Adauga in cosul de cumparaturi.
Cartea lui Gary Chapman este o prezentare foarte reuţită a modului de formare a relaţiei de iubire dintre oameni pe bază de respect şi modul de formulare a iertării.
Merită să fie amintit marele filozof român Constantin Noica care în anii 1930 a prezentat necesitatea construirii relaţiei de iubire dintre oameni în cartea sa „DE CAELO, încercare în jurul cunoaşterii şi individului” dând ca exemplu pentru măsura iubirii eficiente dcintre oameni faptul lui Alioşa din romanul „Fraţii Karamazov” scris de Dostoievschi, Alioşa înlocuindu-şi pe fratele său din coloana de deţinuţi spre lagărul de concentrare din Siberia,
Discipolii lui Noica au analizat detaliat relatia de iubire: Gabriel Liiceanu în cartea „Despre limită” iar Andrei Pleşu în cartea „Minima moralia”.
Astfel şcoala filozofică umanistă a lui Noica a creat premize bune pentru integrarea editării unor traduceri de cărţi umaniste de filozofie cum este cartea lui Gary Chapman.
Papp Vasile din Oradea
Cartea lui Gary Chapman este o prezentare reuşită a modului de construire a relaţiilor umane bazate pe iubire dintre oameni şi a modului de formulare a iertării care este una dintre cheile păstrării relaţiei bazată pe iubire.
Este un semn al maturizării societăţi faptul că textul unor cărţi cu conţinut valoros cum este cartea lui Gary Chapman „IUBIREA CA MOD DE VIATĂ” să fie puse pe internet care să fie accesibil gratuit. Astfel se crează o pătură de cititori care se interesează de astfel de cărţi, dintre ei mulţi devenind cumpărători de cărţi (mai ales cei cărora nu le place să citească texte de pe ecran) şi astfel se măreşte numărul de cumpărători cărţi, ceea ce este în interesul editurilor de cărţi.