Manualul prezintă, pe parcursul celor cinci capitole, atât cunoştinţe privind ecosistemele, cât şi date, informaţii şi reglementări privind activităţile umane care deteriorează mediul.
Având în vedere că protecţia mediului reprezintă un domeniu foarte practic ce necesită multiple cunoştinţe, am realizat o îmbinare între partea teoretică fundamentală ce aparţine ecologiei şi partea aplicativă care aparţine ingineriei mediului.
Reglementările ce urmăresc menţinerea calităţii factorilor de mediu sunt discutate ca fiind elemente principale de protecţia mediului.
Trecerea în revistă a structurii şi funcţiilor ecosistemului şi caracterizarea principalelor tipuri de ecosisteme din România constituie baza de înţelegere a felului în care trebuie aplicate măsurile de protecţie.
Sunt discutate efectele unor activităţi ca gospodărirea apelor şi îmbunătăţirile funciare asupra mediului şi influenţa agenţilor poluanţi asupra ecosistemelor naturale.
În capitolul 4 sunt prezentate principalele metode utilizate pentru determinarea cantităţilor de poluanţi din mediu.
În ultimul capitol se fac referiri la modul în care se pot controla poluanţii aerului, apei şi solului, precum şi la modul în care este controlat circuitul deşeurilor.
Tratarea subiectelor fiecărui capitol oferă cadrul necesar pentru interpretarea corectă a mediului ca un complex de sisteme ecologice, precum şi pentru înţelegerea oportunităţii măsurilor de protecţie.
Va rog din suflet unde mai pot gasi acest manual?am nevoie urgent de el!Va multumesc anticipat.