Subiectul lucrării „Riscul în economie. Aplicaţii în domeniul financiar‑bancar” este important şi de actualitate pentru practica economică, precum şi foarte generos din punct de vedere ştiinţific întrucât el oferă autorului oportunităţi multiple de a face dezvoltări teoretice, de a formula numeroase ipoteze şi de a le verifica cu un aparat matematic diversificat şi aprofundat, precum şi oportunităţi de a găsi soluţii la probleme metodologice şi practice.
Volatilitatea şi varietatea mediului economic şi financiar-bancar şi în special volatilitatea pieţelor ca urmare a eşecului reglementărilor legale şi a procedurilor de lucru de a identifica riscurile şi de a diminua impactul negativ al acestora asupra echilibrelor macroeconomice şi a performanţelor firmelor a deplasat atenţia spre identificarea, promovarea şi generalizarea unor principii de bună practică managerială şi standarde de afaceri care să guverneze o activitate economică sănătoasă dar să permită flexibilitatea reacţiilor firmelor la evoluţia mediului de afaceri.
În acest context lucrarea şi-a stabilit un obiectiv corect: prezentarea unui posibil model de determinare şi evaluare a riscurilor în concordanţă cu performanţele societăţilor financiar-bancar din România care să devină apoi un instrument curent în managementul la nivel microeconomic.
Pentru a-şi realiza obiectivul propus, autorul şi-a structurat în mod logic demersul, în şase capitole reuşind să ne convingă de necesitatea şi utilitatea evaluării riscului în domeniul financiar-bancar.
Leave a Reply