Editura Curtea Veche – Prinţese. Mandale magice

Din minunatele cărţi cu poveşti, au coborât aceste frumoase prinţese pentru a căpăta viaţă cu ajutorul culorilor alese de copii. Lumea magică a prinţeselor este plină de castele, cai, rochiţe, giuvaieruri, dar şi de fiinţe fantastice precum inorogi, porumbei, broscuţe vorbitoare şi regine-lebede.

 

Cuvântul mandala provine din sanscrită şi înseamnă cerc, însă mandalele nu sunt doar nişte simple desene de colorat, ci au o semnificaţie mai profundă, de autovindecare a sufletului. Copilul poate colora un cerc cu anumite motive ce-i amintesc de poveştile fermecate pe care le-a auzit de atâtea ori, se concentrează asupra a ceea ce face, se relaxează şi simte în acelaşi timp o pace interioară care îl poate ajuta să depăşească anumite nemulţumiri sau frustrări. Părintele trebuie să-şi încurajeze copilul să coloreze aceste desene exact aşa cum simte, pentru că fiecare culoare are o semnificaţie, iar din felul cum colorează copilul părintele îşi poate da seama de starea de spirit a copilului.
De pildă, albul este culoarea norilor, a păcii, a purităţii şi a inocenţei. Este o culoare pozitivă ce denotă optimism şi generozitate.
Negrul este culoarea nopţii, opusul albului, simbolizează puterea şi supremaţia, însă are conotaţii negative, fiind asociat adeseori cu tăcerea, cu o stare de distanţare şi răceală.
Griul este culoarea pietrei şi a fumului, aflată între cele două extreme, alb şi negru. Sugerează evaziunea, tendinţa de a se sustrage, de a nu dori să se afilieze nici negrului, nici albului.
Roşul este culoarea sângelui, a cireşelor, a căpşunilor, elemente pline de vitalitate şi energie. Un desen colorat astfel poate sugera puterea şi capacitatea de a iubi, de a fi fericiţi şi joviali. Dacă însă roşul apare excesiv, există o stare de iritare şi de mânie.
Portocaliul este culoarea piersicii, a portocalei, a dovlecilor. Se consideră a simboliza creativitatea, imaginaţia, vitalitatea, însă folosit excesiv poate sugera anxietatea.
Galbenul este culoarea soarelui, a lămâii, fiind asociat cu lumina, tinereţea, căldura, cu principalele surse de căldură din univers. Folosit în exces poate sugera epuizarea, laşitatea.

 

Verdele este culoarea ierbii, a pădurii, a smaraldelor şi simbolizează renaşterea, primăvara, speranţa. Poate sugera iubirea faţă de natură, compasiunea, dar dacă este prezent excesiv poate însemna apariţia invidiei şi a geloziei.
Albastrul este culoarea cerului şi a mării şi este asociat cu sinceritatea, calmul şi pacea ­sufletească.
Violetul este culoarea lavandei, a ametistului şi sugerează învingerea temerilor şi transformarea acestora în sentimente pozitive.
Rozul este culoarea răsăritului, un amestec între alb şi roşu, prin urmare simbolizează pasiunea şi dragostea faţă de propria persoană, dar şi faţă de alţii. Sugerează, totodată, iubirea, gingăşia şi tandreţea.

Order Prinţese. Mandale magice Preţ @ RON12,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *