Realitatea în care se nasc şi se dezvoltă organizaţiile în prezent este una deconcertanţă. Schimbările şi tendinţele de sens opus solicită firmele, companiile şi instituţiile să-şi perfecţioneze atât metodele de lucru şi modul de gestionare a resurselor, cât şi canalele de comunicare internă şi externă. Sănătatea organizaţiilor este în legătură directă cu capacitatea lor de detectare corectă a schimbărilor din mediu şi de adaptare creativă la presiuni şi influenţe externe. În ultima instanţă, o organizaţie sănătoasă este o organizaţie inteligentă. Drumul către însuşirea acestor trăsături reprezintă o provocare pe termen mediu pentru organizaţiile româneşti.
Dumitru Iacob este profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi coordonator de doctorat în cadrul Academiei de Înalte Studii Militare din Bucureşti. Managementul organizaţiilor, comunicarea organizaţională şi relaţiile publice reprezintă domeniile curente de interes. A publicat numeroase articole de specialitate şi comunicări ştiinţifice pe temele de sănătate organizationala, strategii de comunicare şi gândire managerială. Este coautor al cărţii „Relaţiile publice – eficienţă prin comunicare”. (2003, 2005).
Diana-Maria Cismaru este conferentiar la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA). Domeniile recente de cercetare vizeaza comunicarea organizationala, relatiile publice în mediul online si dezvoltarea social media. Este coautor al cartii Relatiile publice – eficienta prin comunicare (2003, 2005), autor al cartii Comunicarea interna în organizatii (2008) si editor al cartii Teleromania în zece zile (2009).
Leave a Reply