Daniel Glattauer s-a născut la Viena în 1960. Este scriitor şi jurnalist. Din 1989 ţine o rubrică în Der Standard, iar articolele sale au fost reunite în trei volume. În 2011 a apărut romanul Alle Sieben Wellen, o continuare a poveştii din Dragoste virtuală.
Romanul de faţă a devenit un bestseller uriaş, atât în Germania, unde a fost publicat prima dată, cât şi în SUA, UK, Franţa, Spania etc. Este o carte pe care nu o poţi citi altfel decât cu plăcere.
Scrie-mi, Emmi. A scrie e la fel cu a săruta. E ca şi când te-ai săruta fără buze. E un fel de a te săruta cu mintea.”
„O poveste de dragoste din era internetului, care te atrage ca un magnet.” New Books Magazine
„Dragoste virtuală sau: cum se poate naşte o poveste fermecătoare de iubire dintr-un schimb de e-mailuri.” Daily Mirror
„Unul dintre cele mai frumoase dialoguri între îndrăgostiţi din literatura modernă.” Der Spiegel
Povestea dintre Leo Leike şi Emmi Rothner începe de la un e-mail prin care Emmi solicită anularea abonamentului la o revistă. Greşeşte însă adresa destinatarului şi mesajul ei ajunge la Leo, care, politicos, îi răspunde, amuzându-se pe seama tonului ei protocolar. Emmi îi scrie, la rândul său. Sunt suficiente câteva scurte schimburi de mesaje on-line şi cei doi îşi dau seama că sunt atraşi unul de celălalt. În scurt timp, ajung să flirteze, să-şi facă mărturisiri şi să-şi împărtăşească secretele şi dorinţele cele mai intime. Tensiunea erotică se acumulează şi pare doar o chestiune de timp până ca Leo şi Emmi să se întâlnească faţă în faţă. Dar amână întruna momentul: perspectiva de a se cunoaşte direct îi entuziasmează şi îi nelinişteşte totodată.
În plus, Emmi are o căsnicie fericită.
Oare ceea ce simte unul pentru altul va rezista unei întâlniri reale?
Excelenta carte. Pacat ca in Romania apare dupa ani de zile. Eu am citit-o in spaniola, imediat dupa ce a aparut in Spania, prin 2010. Te absoarbe si nu o mai poti lasa din mana. Iar dupa ce o termini zici ” Doamne ce bine ca mai este si partea a 2-a, continuarea povestii. Ce bine ca mai sunt inca 2 carti ale acestui autor, pentru ca nu ma pot satura de el.” Am asteptat cu nerabdare traducerea in romana a cartilor acestui autor, ca sa vad daca dialogurile sunt la fel de captivante in limba materna ca si in alte limbi. Inca nu am citit-o in romana, dar sunt in proces de achizitionare a cartii. Va recomand tuturor sa o cititi negresit. Si sunt sigura ca o sa va lase frustrati la final, deoarece continuarea povestii inca nu s-a tradus in romana.
GoliciuneNimeni nu se scandalizeazăDe cei care umblă prin viaţăcu inima goală.Poate şi prtneu faptul că aşa cevase petrece doar printre adulţi. PudoarePudoarea minţiide neeentrecut!Nu suportă Minteasă vadă fericirea nudă.Cum se-nteelneşte cu eao eembracă de-ndată een geendurişi-i ateernă pe umeri o ţesăturăscorţoasă de cuvinte. (Cristian Turcanu, Timp inflorit )