Mai rar aşa o ediţie frumoasă a unei cărţi de poezie. Formatul de buzunar, coperta de pixelli şi un scris alert recomandă Lil 1.0 ca pe o aventură a tinereţii. Anii de întâniri prin beciurile Universităţii, orele de călcat ce trebuia ulterior dezbrăcat, polifonia stărilor în care ea stătea dezbrăcată în pat, sus la etaj, şi el jos, îmbrăcat pe asfalt, orele de seducţie în care ochii ard înroşiţi, faţa de PC, C.D.-urile soft zgâriate pe masă, toate sunt elemente ale unor cronici de tinereţe dezlânată şi marcată de neiertătorul mouse.
Cartea de poezii e ca un jurnal pe zile în care Lil nu este condusă de program, ci de stări. Nu întâmplător volumul începe cu versuri ale lui Gregory Corso: Ultima noapte am condus o maşină/fără a şti să conduc/ nefiind proprietare de maşină/ Conduc şi trântes la podea/Oamenii pe care-i iubesc.
aici nu e nimeni să ne savureze moartea.
aici nu e nimeni să zgîlţîie minţile noastre fracturate.
aici nu e nimeni să împrăştie sexul meu şi al taniei lipită şi udă.
Născut la 24 iunie 1981 în Brăila, Cezar Nicolescu a frecventat cursurile Facultăţii de Litere din Bucureşti între 2000 şi 2005, perioadă în care a activat în cadrul cenaclului Litere 2000. A lucrat pe rând la Editura Vinea ca DTP-ist, designer graphic pentru o reprezentanţă românească a unui grup francez, tehnician de suport IT pentru o companie americana de profil şi mai apoi manager de proiect în aceeaşi companie, iar în prezent lucrează în Leiden (Olanda) ca manager de planificare a resurselor clinice europene într-o companie farmaceutică.
A publicat poeme în revista Fracturi şi Tribuna şi în revistele online Tiuk şi Asalt, poeme care au fost republicate în antologia Erotica din 2000 la editura Pontica în urma cîştigării marelui premiu al concursului cu acelaşi nume.
În 2002, un cristian îi editează în seria carnetelor underground carmen (nr. 7) Save draft – Internet café cu două anexe.
A iniţiat, în octombrie 2005, împreună cu poetul Marius Ianuş proiectul literar online Hyperliteratura.
Leave a Reply