Editura ALL – „Cele mai frumoase locuri din Europa“ . Europa civilizaţiei occidentale, a renaşterii şi a iluminismului, a urmelor paşilor marilor personalităţi, cu toate bogăţiile naturale, din nord până în sud, cu obiceiuri şi datini, toate sunt cuprinse într-un album care nu prea are o identitate şi un discurs epic, dar bine realizat.
Editura Nemira – „Pistolarul“ de Stephen King – 720 de exemplare. Stephen King nu mai are nevoie de recomandări. orice scrie se vinde. Volumul lansat recent de Nemira prezintă povestea lui Steve, care la varsta de nouasprezece ani, s-a hotărât să scrie o poveste similară cu cea din Stâpanul inelelor de J.R.R. Tolkien. Westernul legendar regizat de Sergio Leone, Bunul, răul şi urâtul, şi un poem de Robert Browning, Childe Roland to the Dark Tower Came, l-au inspirat să scrie “ceva ce continea sentimentul de aventură şi magie din seria lui Tolkien, dar pe fundalul western aproape absurd de măreţ al lui Leone”, o epopee de o “măreţie apocaliptică”, spun cei care l-au citit.
Editura Humanitas – „Jurnal“ de Oana Pellea O incursiune enigmatică în spatele scenei, dar şi o nostalgică privire spre zările înalte, unde Amza, tatăl ei, distrează cu siguranţă heruvimii ne propune Oana Pellea, într-un “Jurnal”, de o surprinzătoare valoare literară. Actorul a urcat pe singura scenă care nu o cunoştea. Cea a cărţii. Şi a păşit cu solicitudine şi grandilocvenţă. O recomandăm de citit în zilele toride de vară.
Editura Tritonic: “Ultimul Papa” de Luis Miguel Rocha. “Ultimul Papă”, al tânărului autor portughez Luis Miguel Rocha, are toate ingredientele necesare unui ospăţ de la care care n-ai mai pleca. Respectând reţeta acestui gen literar, de unii contestat, de alţii considerat new-wave, romanul se desfăşoară, cum altfel, în jurul unui mister. Cel legat de moartea Papei Ioan Paul 1. Pontiful care a stat pe scaunul de la Vatican doar 33 de zile. O ziaristă din Londra, Sarah Monteiro, primeşte un misterios pachet cu nişte înscrisuri şi o cheiţă. De aici nebunia. Planurile sunt întretăiate. Acţiunea te ţine cu sufletul la gură. Papa este găsit mort în pat. Ca în Dan Brown, un om îşi dă duhul în faţa unui tablou. Blitz. Urmează urmăriri ca-n filme. Secvenţele se succed. Apare în scenă Raphael, un agent dublu care este recomandat de tatăl ziaristei. Aşa află marele secret al familiei. Părintele său era agent al unui serviciu secret şi de aici viaţa ei paşnică devine un coşmar. Raphael încearcă să o scoată din turbionul provocat de înscrisuri. Interesant caz de manipulare este momentul în care acesta realizează un act terorist pe o stradă din Londra, iar serviciile secrete îl împachetează drept al unor arabi. Cei doi pleacă să se întâlnească cu tatăl fetei la o mănăstire din Portugalia. CIA e pe urmele lor. De aici alte escapade, urmăriri, scene de film, prinderea lor şi foarte fain lucrată ţeserea intrigilor şi întinderea curselor, chiar celor care sunt specializaţi în aşa ceva. În final, cheiţa deschide seiful şi întregeşte dosarul de manuscrise. Acestea se întorc întregi de unde au plecat şi CIA se recunoaşte învinsă. Multe crime, prea multe crime, în numele adevărului despre moartea Papei. Foarte expresiv unul dintre ultimele capitole în care un ofiţer CIA recunoaşte că l-a omorât pe Papă pentru că încerca să tulbure regulile impuse. Asta mai rar se întâmplă în realitate. dar ficţiunea bate întotdeauna realitatea.
Editura Corint Junior – „Sacrificiul vraciului“, de Joseph Delaney . Tom, ucenicul Vraciului, trebuie să apere Comitatul său de întuneric. Dar acum mama are nevoie de ajutorul lui în ţara ei natală, Grecia. Una dintre cele mai periculoase din Vechile Zeităţi, Ordeen, se pregăteşte să se întoarcă acolo, aducând cu ea măcel şi pustiire. Dar şi Diavolul este liber în lume, şi dacă îşi uneşte forţele cu Ordeen, asupra Pământului se va pogorî o nouă eră a întunericului. Mama a chemat alături de ea multe ajutoare, dar printre ele se numără şi vechile duşmane ale lui Tom, vrăjitoarele din Pendle, cu asasina Grimalkin şi vicleana conducătoare a clanului Mouldheel, Mab. Va putea oare Tom să nesocotească tot ce l-a învăţat Vraciul şi să se alieze cu vrăjitoarele? Care este secretul pe care mama nu i l-a împărtăşit până acum? Şi ce sacrificii cere lupta împotriva întunericului? Citiţi şi vă lămuriţi.
Editura Litera Internaţional – „Gabriel Garcia Marquez. O viaţă“, de Gerald Martin Biografia conţine informaţii din tinereţea celui numit Gabito, lecturile din copilărie ale acestuia – Alexandre Dumas sau „O mie şi una de nopţi” –, curtea pe care i-a făcut-o lui Mercedes, viitoarea soţie, interesul pentru Faulkner sau Kafka. Descoperirea autorului ceh este consemnată astfel: „Într-o după-amiază, un prieten (…) i-a împrumutat un exemplar din «Metamorfoza», tradus de scriitorul argentinian Jorge Luis Borges. García Márquez s-a întors la pensiune, a urcat în cameră, s-a descălţat şi s-a întins în pat. A citit prima frază: «Într-o dimineaţă, când Gregor Samsa se trezi în patul lui, după un somn zbuciumat, se pomeni metamorfozat într-o gânganie monstruoasă.» De-a dreptul fascinat, García Márquez îşi aminteşte că şi-a spus: «Drace, exact aşa vorbea bunica!»”
Editura Polirom – „Mărturisirile unui disident convertit“, de Adam Michnik “Revizionismul nu a fost o factiune in partidul comunist sau in aparatul de partid. A fost un stil, o formatie culturala, o moda. A fost critica sistemului stalinist practicata de mostenitorii lui. A fost o reactie furioasa a oamenilor care au cedat ispitei comuniste. A fost rusinea oamenilor care, orbiti, au participat la destructia totalitara. A fost, deci, interpretand cuvintele lui Stanislaw Baranczak, o revolta a florii impotriva radacinilor…” (Adam Michnik) “Personaj intrat in legenda, iubit, admirat, adulat, detestat, ponegrit, contestat, hulit, Adam Michnik este unul dintre cei mai cunoscuti intelectuali critici ai timpurilor noastre. In raport cu el, nimeni nu ramane indiferent ori neutru.” (Vladimir Tismaneanu)
Editura LEDA – „Morţi cu toţii“, de Charlaine Harris Regina vampirilor din Louisiana se afla într-o situaţie critică, întrucât puterea ei a avut de suferit în urma trecerii uraganului Katrina. Cu alianţe secrete si înţelegeri ascunse pe ordinea zilei – şi a nopţii – Sookie trebuie să hotărască de ce parte se află. Iar alegerea ei poate însemna supravieţuire sau catastrofă totală…
Editura Humanitas – „Cu mănuşi“, de Mihaela Nicola Într-o lume zdruncinată şi fără repere morale, cartea Mihaelei Nicola ar trebui să fie citită de orice familie care doreşte mai mult de la viaţă. Reguli simple, de bun simţ, propuneri decente, predicate bine puse în pagină sunt doar câteva elemente care recomandă cartea. Nu este numai pentru cei care doresc să-şi schimbe manierele de viaţă, ci şi pentru toţi oamenii de bun simţ. Pe vremea bunicii mele, fiecare casă avea o carte despre cum să te porţi în societate. La aceea vreme, prin Ardeal, circula un banc despre trei femei care discutau despre cât de lungi trebuie să fie mănuşile la o doamnă. La un moment dat a apărut o a patra care, văzând cum măsoară femeile, a dat un răspuns tranşant: “Nu contează cât e, om bun să fie.” Păcat că “Ghidul nesimţitului” se vinde de zeci de mii de ori mai mult decât cartea Mihaelei Nicola. Autoarea ofera exemple din life-style-ul romanesc sau occidental, tratand acest subiect intr-o maniera usoara si relaxanta pe placul cititorilor. Mihaela Nicola este doctorand în comunicare, conduce agenţia numarul 1 în acest domeniu,“The Group” şi a scris peste două sute de articole în presa de specialitate. Pe lângă activitatea publicistică este şi profesor de maniere elegante certificat de Şcoala de Protocol din Washington DC ( 2005).
Topul vânzărilor Editurii Adevărul Cele mai vândute cărţi din Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“. 1 „Winnetou“, de Karl May volumul II 2 „Winnetou“, de Karl May volumul III 3 „Marile speranţe“, Charles Dickens, volumul II 4 „Marile speranţe“, volumul I 5 „Notre Dame de Paris“, de Victor Hugo 6 „Papillon“, H. Charriere, volumul II 7 „Idiotul“, de Fiodor Dostoievski, volumul I 8 „Chemarea străbunilor“ 9 „Idiotul“, volumul II 10 „Anna Karenina“, de Lev Tolstoi, volumul I Top 5 cele mai vândute cărţi din Colecţia Disney Clasic „Frumoasa adormită“ „Peter Pan“ „Cartea junglei“ „101 Dalmaţieni“ „Mica sirenă“ şi „Aladi
Leave a Reply