Will Burrows este un băiat de paisprezece ani care locuieşte în Londra.
Are puţine lucruri în comun cu restul familiei sale, cu excepţia pasiunii mistuitoare pentru săpături, pe care o împărtăşeşte cu tatăl său. Când acesta dispare brusc, într-un tunel necunoscut, Will decide să investigheze dispariţia tatălui său împreună cu prietenul lui, Chester. Curând, amândoi se trezesc în adâncul pamântului, unde descoperă un secret întunecat şi înfricoşător, un secret care i-ar putea costa chiar viaţa. Povestea te ţine cu sufletul la gură. E o carte atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Autorii scriu în stilul lui Jules Verne.
Editorul Barry Cunningham al cărţii este cel care a promovat curentul Harry Potter.
Brian a copilărit în cartierul Edge Hill din Liverpool. Acolo a avut ocazia să exploreze şantierul arheologic inceput în secolul al XVIII-lea de un om de afaceri local, Joseph Williamson. Descoperă tunele destul de mari, cât să te plimbi cu trăsura printre ele, acestea mai existând – cum altfel – şi astăzi. Pentru Roderick Gordon, legăturile cu arheologia sunt şi mai directe. Stră-străbunicul lui, William Buckland, a fost considerat unul dintre întemeietorii geologiei, iar în 1924 a descoperit un dinozaur, care îi poartă numele. Atât Roderick, cât şi Brian sunt entuziasmaţi de ideea existenţei unei adevarăte lumi subpământene şi citează, ca inspiraţie, sistemele şi construcţiile subterane care există sub atât de multe oraşe, cum ar fi: Paris, Roma, Moscova şi New York.
Cum vor descoperi o lume ascunsă, subpământeană, asta e deliciul lecturii. O carte savuroasă care încântă. De fapt, mitul unei alte civilizaţii, fie sub pământ, fie etxraterestră, fascinează nu numai pe cei tineri.
Cartea se termină în coadă de peşte. De ce? Pentru că urmează Tunele 2.
Leave a Reply