„Senzuale și emoționante, trădând un intelect puternic, romanele lui A.S. Byatt tind întotdeauna la înțelegere. Și, ca orice romancier adevărat, autoarea nu uită niciodată cât de importantă este foamea de poveste, cum spune eroina din Pasiune.“
The Spectator
„Chiar dacă nu știi nimic despre Nesbit, despre Gill sau despre frământările din epoca edwardiană, poți citi Cartea copiilor fără să ratezi nimic din uimitoarea ei rezonanță, datorită forței narative și meditației pătimașe despre condiția umană, prezente în toate cărțile lui A.S. Byatt.“
The Telegraph
La fel de fascinant ca Pasiune, roman cu care A.S. Byatt și-a cucerit definitiv cititorii și care i-a adus Premiul Booker în 1990, Cartea copiilor este o ficțiune în care istoria se împletește cu basmul și cu reflecția despre literatură. Nominalizat la Man Booker Prize în 2009, povestește cu rafinament, umor și lirism despre două generații ale unei familii din ținutul Kent, Anglia.
Vol. 2
„Cartea copiilor este, de fapt, un roman pentru adulții cei mai pretențioși, o ficțiune care spulberă mitul copilăriei ca vârstă de aur. Proza cunoscutei scriitoare este o incursiune tulburătoare în sufletul omenesc, în suferințele provocate de pornirile acestuia și de mersul istoriei.“
London Review of Books
„A.S. Byatt are un talent halucinant la descrierea personajelor și, asemenea scriitorilor de odinioară, insistă pe ideea că operele de artă pot transforma trăirile cu aceeași forță cu care făurirea lor îi transformă pe creatori. Însă femeile obișnuite din roman sunt chiar mai provocatoare decât artiștii vulcanici înfățișați aici.“
New York Times
Povestea începe în 1895, într-o criptă de sub South Kensington Museum, unde este descoperit un fugar. A.S. Byat urmărește mai multe destine într-un timp al poveștii ce depășește două decenii și se apleacă mai ales asupra universului feminin. În ficțiunea sa, care are toate calitățile marii literaturi, absurdul și cruzimea ființei umane joacă roluri principale.
Adauga in cosul de cumparaturi.
Leave a Reply