Andrei Pleşu, în noua sa carte, Despre frumuseţea uitată a vieţii, oferă opt motive (capitole) de a trăi frumos şi a ne bucura de lumea din jurul nostru: „Ce facem cu viaţa noastră”, „Despre lucrurile cu adevărat importante”, „Ordinea subtilă a lumii”, „Perplexităţi şi indispoziţii cotidiene”, „Feluri de a fi”, „Cetitul cărţilor”, „Martirajul limbii române” şi „Cum stăm la televizor”.
„Dacă îţi acorzi un cât de mic răgaz, dacă arunci, de jur împrejur, o privire odihnită, curioasă şi nepătimaşă, vei găsi destule argumente să te bucuri. Lucrurile (încă) funcţionează. Şarpanta lumii (încă) ţine. Mai există încă oameni întregi, tradiţii vii, întâlniri miraculoase. Trăim într-un sos toxic, dar el conţine încă mirodenii subtile, cu efect anesteziant. Marele animal cosmic nu pare încă să ia în serios agitaţia noastră propagandistică, spaimele noastre apocaliptice. Se poate trăi. Se poate trăi bine. Se poate (încă) trăi frumos.“ (Andrei PLEŞU)
De acelaşi autor
Adauga in cosul de cumparaturi.
Parerea mea e ca ceea ce spune dl A. Plesu e de copiat si de pus in biblioteca, daca nu pentru cei de acum, in mod sigur pentru cei ce ne urmeaza.
Daca nu copiem si nu inregistram ce spune domnia sa o sa ne para rau. Rau de tot !
Imi place atunci cand autorul incearca sa clasifice orice: a tipului de vorbitor, de inteligenta, de vicii, s.a. In timpul ,,lecturarii,, incercam sa ma incadrez intr-o tipoplogie. Dupa citirea acestei carti, mi-a fost usor sa recunosc stilul autorului in cuvantul inainte al cartii lui G Radulescu ,,Un secol cu Neagu Djuvara,, Si daca nu semna A. Plesu, stiam ca este el. Sunt medic de profesie, si pentru mine a fost prima carte citita de Plesu. ,, Fascinating,,. Vor mai urma si altele….
Am cumparat aceasta carte intamplator, fiind in mall in asteptarea sotiei. Ulterior am cumparat cite un exemplar pentru copii mei . Daca vreau sa fac un cadou la cineva drag cumpar aceasta carte , considerand ca este cel mai frumos cadou.
O recitesc si tot nu ma mai satur . Restul sunt doar vorbe.
Va rog sa o cititi .