„Roman despre societatea de azi, Printesa si profetul este o pledoarie pentru implicarea noastra în viata cetatii. Schimbarea în bine e posibila, dar numai daca fiecare este cu adevarat dispus sa dea o mâna de ajutor.“
Lire
În India, la Bombay, se întâlnesc cersetori, mistici, prostituate, oameni de stiinta, escroci, corporatisti… Într-o lume globalizata, împartita între învingatori si învinsi si analizata fara încetare de sociologi si economisti, Shafique Keshavjee a scris un roman incisiv despre globalizare. Saracia, violenta si imoralitatea sunt puse fata în fata cu bogatia, blândetea si bunatatea. Scriitorul care a publicat Regele, înteleptul si bufonul spune acum o poveste trista, al carei deznodamânt depinde însa de fiecare dintre noi.
„Un singur tip de întrebari se regaseste în aceasta povestire: cum se face ca, în ciuda experientei dobândite timp de secole, lumea noastra ramâne atât de inumana, de nedreapta si de înrobitoare si de ce, în ciuda atâtor cuceriri ale cunoasterii si genialitatii, la fiecare sapte minunate un copil sub zece ani moare în continuare de foame? De ce mai mult de 800 de milioane de fiinte umane ca voi si ca mine sufera în permanenta de subnutritie si zac în cocioabe? De ce, la Sud, ca si la Nord, nevoia de hrana si/sau de sens continua sa cufunde în moarte atâtia barbati si femei, copii si batrâni, cersetori si milionari?“
Shafique Keshavjee, Printesa si profetul
Adauga in cosul de cumparaturi.
Leave a Reply