Petru Cimpoeşu – Simion liftnicul

Simion liftnicul. Roman cu îngeri şi moldoveni (ed. I, 2001) a primit Premiul revistei Cuvântul şi Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, a fost tradus în limba cehă cu titlul Simion Vytaznik, fiind declarat cartea anului 2006 în Cehia şi distins cu Premiul „Magnesia Litera”.

În punctul său iniţial, îşi propune să investigheze posibilitatea sfinţeniei într-un bloc din Bacău locuit de români care mai de care mai debusolaţi de viată în condiţiile perioadei de tranziţie.

Petre Cimpoeşu înghesuie toate angoasele medersnismului întârziat într-o scară de bloc, dar şi mituri biblice din Vechiul Testament, precum Potopul şi Arca lui Noe, Turnul Babel ori Sodoma şi Gomora, te şi miri cum de au încăput.

Prin ascensiunea mistică a lui Simion liftnicul, autorul îşi găşeşte împăcarea cu Dumnezeu.

de acelaşi autor:

Firesc

Povestea Marelui Brigand

Christina domestică şi vânătării de suflete

 

Order Simion liftnicul Preţ @ RON38,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *