Înţelegerea imaginilor, şi implicit a brandurilor, este un domeniu de cercetare nou şi cu multe provocări. Brandurile, ca imagini ale unor identităţi competitive supuse rigorilor pieţei, au în prezent o diversitate de manifestări simbolice, lingvistice, vizuale, de comunicare şi se străduiesc să reprezinte şi să domine percepţia umană nu numai asupra produselor şi serviciilor, dar şi a organizaţiilor, în sensul cel mai larg al termenului, a locurilor, a concentrărilor de firme, a indivizilor şi chiar a ţărilor.
Brandurile, ca imagini, au propria lor logică de formare şi propriul lor dinamism. Cât se desprind ele de identitatea obiectelor sau persoanelor pe care le reprezintă şi care sunt factorii care dau o anumită autonomie imaginilor faţă de produsele, organizaţiile, locurile şi indivizii pe care îi reprezintă? Este economia bunurilor materiale dublată de o economie a brandurilor şi care este noul rol al brandurilor în noua economie?
Sunt întrebări frecvente la care această lucrare încearcă să dea unele răspunsuri şi să formuleze o serie de repere în ceea ce priveşte tipologia brandurilor şi modul în care acestea se formează.
Leave a Reply