- titlu:A treia forţă. România profundă
- autor:Ovidiu, Hurduzeu
- nr:208
- aparitie:2009
- editura:Logos
- views:52
- slider_style:default.css
- slide_redirect_url:http://www.bookiseala.ro/ovidiu-hurduzeu-mircea-platon-a-treia-forta-romania-profunda/43480.html
Cartea A treia forţă: România profundă nu a atins impactul pe care şi l-a propus. Chiar dacă s-a bucurat de sprijinul actorului prozator Dan Puric, volumul de eseuri nu a putut fundamenta o ideologie din două motive : nu are public şi nici actori care să joace piesa corporatismului, un model interbelic, cu ceva impact în Franţa postbelică. Mai mult, modelul creştin de organizare a societăţii nu are încă discipoli. Românii, în marea lor majoritate, fug după beneficiile unei vieţi fără principii, organizate după nevoi. În plus, nu există promotori ai creştinismului social, nimeni nu este preocupat de o construcţie de tip chibuţ, oricum un model greu de aplicat într-o Românie care musteşte de proprietari.
Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului".
A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul".
Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv
Leave a Reply