Jules Verne – Invazia mării. Spărgătorii blocadei

UnknownCum te-ai simţi dacă ai fi prins pe o dună pustie, fără provizii, fără nici o posibilitate de comunicare cu ceilalţi, în timp ce restul uscatului a fost invadat de o mare apărută peste noapte în inima Africii?

În această aventură sunt angrenaţi eroii acestei cărţi, inginerul de Schaller, căpitanul Hardigan şi locotenentul Villette, oameni curajoşi şi temerari, ca toţi exploratorii. Ei cutreieră un continent necunoscut şi plin de pericole de tot felul, înfruntă nisipurile mişcătoare, băştinaşii ostili, soarele sufocant al Saharei. Sunt însă şi momente în care descoperă exotismul şi frumuseţea unei alte lumi, unei civilizaţii diferite. În final, cineva trebuie să învingă în această confruntare cu natura, cu celălalt, dar mai ales cu propriile limite, iar învingătorul nu este neapărat cel mai bun sau mai puternic, ci doar cel mai norocos…

De acelaşi autor

Doi ani de vacanţă. (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *