Zilele trecute, la Muzeul Ţăranului Român, Radu Aldulescu s-a întâlnit cu fanii săi cu prilejul apariţiei celei de-a opta cărţi. Plecând de la un fapt real, a scris Ana Maria şi îngerii. Polirom a scos o ediţie cartonată, valoroasă, dar cam scumpă pentru buzunarele de acum ale românilor. Criticul Dan Cristea Enache a ţinut să menţioneze de la început că dacă în poezie nu e importantă continuitatea, în proză da, iar „Radu Aldulescu are un stil inconfundabil.” „Cu cât realitatea este mai rea cu autorul, cu atât romanele sale sunt mai bune.” Ana Maria şi îngerii reprezintă un experiment în opera aldulesciană. Deşi personajul principal este Ana Maria, căreia i se anunţă moartea doar în finalul cărţii, criticul consideră că mama ei Mariana este eroul de forţă al romanului. Medicii români descoperă boala fiicei şi nu scrobiţii doctori austrieci.
Criticul Enache a spus că în sediul Polirom din Bucureşti, la etajul Vl, s-a consituit un mic fan club Aldulescu. Limbajul personajelor aldulesciene sunt preluate şi folosite în mod curent. Sunt aşteptaţi şi alţii să li se alăture.
În finalul reuniunii, autorul a vorbit puţin: „Într-un oraş ca Bucureşti, Diavolul îşi face de lucru. ” Pe scena reuniunii a urcat şi copilaşul Oanei Boca, directorul de PR al editurii Polirom.
Felicitari lui Radu Aldulescu pentru noul roman. I-am citit absolut toate cartile, va si vreo doua fragmente din romanul pe care l-a intrerupt pentru a scrie „Ana Maria si ingerii”, deci cred ca pot sa ma alatur si eu fanclubului „Aldulescu”. Minunat mi se pare faptul ca la aceasta lansare a fost si un ingeras in carne si oase – minunatul baietel al Oanei Boca! Deci, s-ar putea spune, pe de o parte, ca nimic nu e intamplator, iar pe de alta parte, ca diavolului care isi face de lucru intr-un oras ca Bucuresti are cine sa i se opuna: ingerasii acestia minunati, cum este si cel din fotografia ce ilustreaza acest articol. Inca o data felicitari!